Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

MayDay-MayDay

Καλό Μήνα και Καλή Εβδομάδα σε Όλους μας!

Μήνας ήτανε και πάει! Σαββατοκύριακο ήτανε και πέρασε!! Κόσμος ξεχύθηκε στις ταβέρνες, στις παραλίες, στους αγρούς κ.ο.κ!! Κόσμος "'Επιασε" τον Μάη και κοσμάκης άφησε πίσω την Πρωτομαγιά με σχετικό προβληματισμό. Η αδιαφορία που μας οδήγησε σαν έθνος από την απεργία στην αργία, εν τέλει μας έφερε αντιμέτωπους με την χρεοκοπία!! May Day!! May Day!! Ένας μετά τον άλλον αρχίζει να αντιλαμβάνεται την δεινή μας κατάσταση και να αναρωτιέται πως φτάσαμε ως εδώ, στο «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του 2010

... περιμένοντας τους βαρβάρους!

"Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι; Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
- Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μιά τέτοια απραξία; Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
- Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα. Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί; Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν [...]."



(Κ.Π.Καβάφης)

Οι βάρβαροι θα έρχονται και θα ξανάρχονται -φοβάμαι- όσο συνεχίζουμε να βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Όσο συνεχίζουμε να επιρρίπτουμε τις ευθύνες στο ΠΑ.ΣΟ.Κ (ενωμένο Δ.Ν.Τ πλέον), στην Νέα Δημοκρατία και στην υπόλοιπη παρέα των 300 που δεν προασπίζεται τα συμφέροντα μας, στον Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία που αυξάνει τον πλούτο του εις βάρος της κατώτερης οικονομικής τάξης, στον Ευρωπαίο που υπονομεύει με την σειρά του εμάς τους Ελληνάρες, στον Αμερικάνο και στα Mc Donalds του, στο G8 (φτου και βγαίνω), στα κατευθυνόμενα media, στο κωλοσύστημα γενικότερα, στον μανάβη, στον μπακάλη, στον τάδε και τον δείνα, δεν βλέπουμε κατάματα την αλήθεια. Κατά την γνώμη μου η ευθύνη βαραίνει όλους μας. Για την ξεφτίλα μας και τον ξεπεσμό μας, στον καθένα αναλογεί μερίδιο ευθύνης (σ' άλλον μεγαλύτερο και σ΄ άλλον μικρότερο). Η Αδιαφορία μας ή πιο σωστά το Επιλεκτικό Ενδιαφέρον που επιδεικνύουμε ως έθνος, μας απομάκρυνε πολύ από το 'εμείς' και γίναμε βάρβαροι μεταξύ μας.

Φτου Ξελεφτερία!!
Είναι αρχές ακόμη. Ας μην αναρτήσω τα μαύρα κατάρτια από τώρα...
Σας αποχαιρετώ με μια γλυκιά μελωδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου